مواد لازم برای (۴ نفر):
خرفه: (۵۰۰ گرم)
آرد سبوس دار جو: یک دوم ۱پیمانه (۱۶۵ گرم)
برگ چغندر: (۵۰۰ گرم)
عدس: ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم)
لپه: ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم)
پیاز خورد شده: ۲ عدد متوسط (۲۸۰ گرم)
نمک ، زرد چوبه ، فلفل،زنجبیل ، ادویه کاری : به میزان لازم
روغن حیوانی(گاوی) ، روغن کنجد یا روغن زیتون : به میزان لازم (۵۰ گرم)

آش خرفه

روش تهیه:
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه ئ=و برنگ چغند را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم. لپه را با آب و مقداری زرد چوبه می پزیم . مدتی که از پخت لپه گذشت ، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملا پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن ، زرد چوبه،ادویه ، زنجبیل و فلفل کمی تفت داده و به آش اضافه می کنیم. آرد جو را با۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم سپس، عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم .
* تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا باحرارت ملایم پخته و آماده شود.

طبع غذا: معتدل

منبع: ۳۶۵ غذای سالم گیاهی(همراه با دمنوش ها،شربت ها،شیرینی و سس های طبیعی)- رسول حیدری/دکتر موسی صالحی